fbpx
ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

To iPrF ( prf - Plasma Rich Fibrin) είναι ολοκαίνουργια προηγμένης τεχνογνωσίας μέθοδος αναγεννητικής ιατρικής κατά την οποία προκαλείται στο σημείο εφαρμογής ένα δίκτυο ινικής (fibrin matrix) που απελευθερώνει παρατεταμένα πληθώρα αυξητικών και θρεπτικών παραγόντων που προάγουν την αναγέννηση, ανανέωση και αναδόμηση του δέρματος, των στοιχείων του και των βαθύτερων ιστών.

Για την εφαρμογή του prf απαιτείται η λήψη μικρής ποσότητας αίματος, από την ειδική προετοιμασία του οποίου προκύπτει το διάλυμα που χορηγείται τελικά υπό μορφή πολύ μικρής ένεσης. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 30 λεπτά και είναι ανώδυνη και άμεση.

     

Με τη μέθοδο του iPrF μπορούμε να βελτιώσουμε τη χαλάρωση και ρυτίδωση του δέρματος, τη φωτογήρανση, τα φαινόμενα τοπικής ελάστωσης, μελάγχρωσης και γήρανσης. Εφαρμόζεται στο προσωπο( prf προσώπου), στο σώμα ( prf σώματος), στο τριχωτό της κεφαλής.

Εναλλακτικά μπορεί να χορηγηθεί prf και εντός αρθρώσεων, τενόντων και μαλακών μορίων για την επιτάχυνση της επούλωσης και την αναγέννηση των τοπικών ιστών.

 

iPrF is a brand new, advanced, cutting edge regenerative injectable procedure that helps towards the rejuvenation and local repair of the skin and of deeper tissues. A fibrin matrix is formed in the area of injection and leads to the prolonged secretion of growth factors and nutrients which results in the gradual local release of many growth factors and nutrients.

Rejuvenating the skin and improving its elasticity, texture and overall health are only few of what iPrF can do. Alternatively, intra articular, intra tendon and deep tissue injection can notably enhance tissue wound healing and repair. The entire procedure lasts 30 minutes and simply requires a small amount of blood drawn and then processed. The final iPrF solution is then injected using very small atraumatic needles.injected using very small atraumatic needles.

Μείωση του μεγέθους των πόρων του δέρματος

Εκρίζωση των μικρο-οργανισμών που προκαλούν ακμή και ερεθισμούς

Αναζωογόνηση και αναδιαμόρφωση των παλιών εστιών ακμής με την πανίσχυρη δράση του ειδικού μπλέ φωτός.

 

 

Η ρινοπλαστική είναι από τις πλέον συχνές επεμβάσεις και απευθύνεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Θεωρείται επιτυχημένη όταν διορθώνει πέρα από το ανατομικό και το λειτουργικό πρόβλημα του ατόμου που υποβάλλεται σε αυτήν. Το πιο σημαντικό στη ρινοπλαστική είναι το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου, να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αισθητικές γραμμές του (dorsal aesthetic lines), δείχνοντας όσο πιο φυσικό χωρίς να ξενίζει.

Η επέμβαση αυτή έχει την ιδιαιτερότητα ότι αφορά τόσο σε αισθητικές όσο σε και λειτουργικές δομές ενός προσώπου και απαιτεί σαφή γνώση και σεβασμό στο χειρισμό των επιμέρους υποδομών που αποτελείται (οστό, χόνδρο, δέρμα, βλεννογόνο). Πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, ενώ χάρη σε σύγχρονα φάρμακα και ορθούς χειρισμούς, είναι σχετικά ανώδυνη, γεγονός που εκπλήσσει ευχάριστα όσους προβαίνουν σε αυτή.

Δύο είναι οι βασικές χειρουργικές τεχνικές στη ρινοπλαστική: η κλειστή και η ανοικτή.

Η τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής προτιμάται όταν το κυρίως πρόβλημα του ασθενούς εντοπίζεται στη ράχη της μύτης και το ακρορίνιο απαιτεί μικρή μόνο τροποποίηση. Οι τομές αυτής της τεχνικής γίνονται στο εσωτερικό των ρουθουνιών και είναι ανεπαίσθητες.

Η μέθοδος της ανοικτής ρινοπλαστικής επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και χειρουργική ακρίβεια για αυτό και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που απαιτείται λεπτομερής τροποποίηση του ακρορινίου (όταν δηλαδή η άκρη της μύτης είναι ασύμμετρη, υπερμεγέθης κλπ), όταν υπάρχει σοβαρή μετατραυματική βλάβη του σκελετού της μύτης (π.χ. μετά από ατύχημα), όταν γίνεται επανεπέμβαση για τη διόρθωση προβλημάτων μετά από προηγούμενη ρινοπλαστική και σε περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών. Στην ανοικτή ρινοπλαστική εκτός από τις μικρές ανεπαίσθητες τομές στο εσωτερικό των ρουθουνιών γίνεται και μια μικρή αόρατη τομή μεταξύ αυτών.

Ανάλογα με την εμπειρία του ιατρού υπάρχει πλήθος μοσχευμάτων, από το διάφραγμα, το χόνδρινο τμήμα του αυτιού, το πλευρό του θωρακικού τοιχώματος και την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χειρουργός για να δώσει λύση και στο πιο απαιτητικό και δύσκολο πρόβλημα αποκατάστασης.

Ενώ η βελτίωση είναι άμεση, τα χαρακτηριστικά της μύτης λεπταίνουν και αναδεικνύονται σταδιακά, με αποτέλεσμα το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης να είναι ορατό περίπου 6 μήνες με 1 χρόνο μετά την ημέρα του χειρουργείου.

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, ενώ διορθώνονται και τυχόν αναπνευστικά προβλήματα.

Συνήθως δεν απαιτείται η παραμονή στο νοσοκομείο εκτός και εάν ο γιατρός κρίνει κατά περίσταση διαφορετικά.

Η ωτοπλαστική είναι μία επέμβαση για την βελτίωση του σχήματος, της θέσης και της ανατομίας του αυτιού, διορθώνοντας ατέλειες στην δομή του, που υπάρχουν από τη γέννηση ή προέκυψαν από κάποιο τραυματισμό.

Το αποτέλεσμα δίνει ένα φυσικό σχήμα, φέρνοντας σε ισορροπία τις αναλογίες των αυτιών και του υπόλοιπου προσώπου. Ακόμα και μικρές διορθώσεις μπορούν να επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην εμφάνιση και την ψυχολογία.

Ειδικότερα η ωτοπλαστική μπορεί να διορθώσει ώτα μεγάλα (μακρωτία), πεταχτά (αφεστώτα ώτα), κυρτά και παραμορφωμένα (κυπελλοειδή ώτα), μικρά και ατροφικά (μικρωτία).

Η κατάλληλη ηλικία για την επέμβαση ποικίλει αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των αυτιών, δηλαδή στην ηλικία των 4 ετών. Έτσι, η πιο συνηθισμένη ηλικία των ασθενών που υποβάλλονται σε επεμβάσεις διόρθωσης κάποιου μορφολογικού προβλήματος στα αυτιά είναι 4-14 ετών, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν μπορούν να απολαύσουν τα τεράστια οφέλη μιας αισθητικής βελτίωσης στο συγκεκριμένο τμήμα του προσώπου.

Ανάλογα με το πρόβλημα που θα πρέπει να διορθωθεί μια ωτοπλαστική επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Την επανατοποθέτηση των αφεστώτων ώτων πλησιέστερα στο κεφάλι
  • Την μείωση του μεγέθους των αυτιών
  • Τη διόρθωση συγγενών δυσμορφιών όπως τα κυπελλοειδή ώτα, τα ώτα τύπου Stahl, τη μικρωτία
  • Τη διόρθωση συγγενών ή και επίκτητων/τραυματικών δυσμορφιών στο λοβίο (π.χ. δισχιδές λοβίο από βίαιη και απότομη έλξη σε σκουλαρίκι)
  • Την αποκατάσταση της συμμετρίας σε σχήμα και μέγεθος ανάμεσα στα δυο αυτιά
  • Την αποκατάσταση των αυτιών μετά από τραυματισμούς και άλλες επίκτητες δυσμορφίες

Οι παραπάνω επεμβάσεις μπορούν να γίνουν υπό τοπική ή και γενική αναισθησία. Η διάρκειά τους μπορεί να είναι από 1-3 ώρες ανάλογα με το πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί.

Μετά την επέμβαση τοποθετείται ελαστική περίδεση στο κεφάλι, η οποία εξυπηρετεί στην καλύτερη και ταχύτερη επούλωση καθώς και στην διατήρηση του επιθυμητού σχήματος. Μετά από μερικές μέρες η περίδεση αντικαθίσταται από ειδική κορδέλα (headband) που παραμένει για μερικές εβδομάδες και τελικά μόνο κατά τον ύπνο. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να γίνει μετά από 3-4 μέρες για τους ενηλίκους ενώ για τα παιδιά η επιστροφή στο σχολείο μετά από μια εβδομάδα.

Η βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση για διόρθωση ελλειμάτων, δυσμορφιών και ανωμαλιών (σακούλες, μαύρους κύκλους) των βλεφάρων, που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου ή από κληρονομικά αίτια. Πολλά από αυτά έχουν αντίκτυπο στην αισθητική ακεραιότητα της ευρύτερης περιοχής του προσώπου.

Δέρμα και λίπος του βλεφάρου αφαιρείται ή αναδιανέμεται και ο υποκείμενος μυς ενισχύεται αποκαθιστώντας το λειτουργικό και το αισθητικό πρόβλημα.

Στην άνω βλεφαροπλαστική γίνονται τομές πάνω στο δέρμα, κρυμμένες σε φυσικές πτυχές του άνω βλεφάρου, για την αφαίρεση τόσο δέρματος όσο και λίπους. Αν κριθεί απαραίτητο μπορεί με συγκεκριμένους χειρισμούς να σηκωθεί η έξω γωνία του ματιού, γεγονός που δίνει μία νεανική εμφάνιση στο αποτέλεσμα.  Ένα συνεχόμενο λεπτό ράμμα χρησιμοποιείται για το κλείσιμο (σύγκλειση) του δέρματος και τη διαμόρφωση της νέας βλεφαρικής πτυχής.

Στην κάτω βλεφαροπλαστική μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο διαφορετικές τομές. Η μία γίνεται 1-2 χιλ. κάτω από το βλεφαρικό χείλος (από τις βλεφαρίδες), ενώ η δεύτερη εναλλακτική είναι η τομή στο εσωτερικό του βλεφάρου (επιπεφυκότας). Η μέθοδος αυτή επιτρέπει την προσέγγιση των διαμερισμάτων λίπους των κάτω βλεφάρων χωρίς εμφανείς τομές και είναι χρήσιμη στις περιπτώσεις όπου απαιτείται κυρίως αφαίρεση λίπους και όχι περίσσειας δέρματος. Επίσης οι τομές της μεθόδου αυτής μπορούν να γίνουν αναίμακτα με ειδικό λέιζερ. Στην πρώτη περίπτωση η σύγκλειση γίνεται με συνεχόμενο λεπτό ράμμα, ενώ στη δεύτερη με μονά ή και χωρίς καθόλου ράμμα.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Μετα την επέμβαση μπορεί να παρατηρηθεί οίδημα (πρήξιμο) ή μώλωπες (μελανιές) γύρω από τα μάτια και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις κοινωνικές και επαγγελματικές τους συνήθειες.

Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται στις 3-5 μέρες στο κάτω βλέφαρο και στις 5-7 στο άνω.

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Dr.Dimitrios Karypidis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DR.DIMITRIOS KARYPIDIS 

MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS

READ MORE

iDerma Aesthetic Medicine & Surgery - Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός . Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FRSM, FEBOPRAS, FACS. Πολλαπλή Πιστοποίηση απο τους πλέον σημαντικούς οργανισμούς και συλλόγους παγκοσμίως