fbpx
ΜΙΚΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ PRP

Non-surgical rhinoplasty.

Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο.

Άμεση αποκατάσταση μύτης με fillers.

Μη επεμβατική διόρθωση μύτης.

Πρόκειται για  τη νεότερη τεχνική ανώδυνης και άμεσης διόρθωσης ρινικών δυσμορφιών με τη χρήση filler

που τοποθετούνται σε στρατηγικά σχεδιασμένα σημεία, εντελώς εξατομικευμένα για κάθε ασθενη

Τα θεραπευτικά σχήματα κατά της (ενεργού) ακμής στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πολυπαραγοντικής αιτιολογίας που έχει και πάντα με βάση το συγκεκριμένο κάθε φορά ασθενή και τις ανάγκες του. Έχοντας απομακρύνει κάθε επικίνδυνο χημικό πετυχαίνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα με μεθόδους που συνδυάζουν:

Α) την εκρίζωση των μικροβιακών παραγόντων που συμμετέχουν στη δημιουργία της ακμής και συντηρούν τα  φλεγμονή με τη χρήση υπερεξελιγμένων συστημάτων Super Skin Rejuvenation (SSR)

Β) Τον δυναμικό καθαρισμό όλων των πόρων του δέρματος από τα βύσματα σμήγματος και ξένων σωμάτων με τη χρήση εξελιγμένων κεφαλών με διαμάντια και αναρρόφηση καθώς και συμπληρωματική θεραπεία με ραδιοκύματα (RF)

Γ) Ειδική τοπική αγωγή με παράγοντες που ενισχύουν την άμυνα, τη λειτουργεία και τη φυσική υγεία του δέρματος πολλαπλασιάζοντας το αποτέλεσμα που έχει η όλη θεραπεία και φροντίζοντας την ολική αναδόμηση του δέρματος.

Η θεραπεία είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΩΔΥΝΗ και χρειάζεται 3-4 συνεδρίες. Κάθε συνεδρία διαρκεί 20 λεπτά και μετα το πέρας δεν παρατηρείται καμία αντίδραση ή έντονη εικόνα ( πχ κοκκινίλα ή μαυρίσματα) στο δέρμα .

 

Blue light Acne Eradication 
Μείωση του μεγέθους των πόρων του δέρματος, εκρίζωση των μικρο-οργανισμών που προκαλούν ακμή και ερεθισμούς, αναζωογόνηση και αναδιαμόρφωση των παλιών εστιών ακμής με την πανίσχυρη δράση του ειδικού μπλέ φωτός.

 

video

 

 

 

Τα βλαστοκύτταρα ειναι αδιαφοροποιήτες μορφές κυττάρων που διατηρούν την ικανότητα να διαφοροποιουνται στον επιθυμητό τύπο κυττάρου αντικαθιστώντας/ανανεώνοντας εκεινα του ασθενους με το πρόβλημα, όταν τοποθετηθουν με καταλληλη διαδικασία στις σωστές ανατομικές περιοχές / ιστικό περιβάλλον. Τα βλαστοκύτταρα που χρησιμοποιούνται στην Πλαστική Χειρουργική προέρχονται απο τον λιπώδη ιστό του ίδιου του ασθενους και για το λόγο αυτό δεν δημιουργούν ανεπιθύμητες αλλεργικές αντιδράσεις μιας και προκειται για αυτόλογο υλικό. Η προέλευσή τους είναι από το μεσέγχυμα και αυτή η ειδική κατηγορία που εντοπίζεται στο λίπος είναι μια από τις πιο διαδεδομένες και κατάλληλες μορφές για επεξεργασία, εμπλουτισμό και χρήση.

Ο λιπώδης ιστός προέρχεται απο το μεσόδερμα κατα τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και είναι παρόν σε όλα τα θηλαστικά και σε όλη την έκταη του σώματος. Οι λειτουργίες του είναι ενδοκρινκές, μεταβολικές, ειδικές για τη διατήρηση της ενεργειακής ισορροπίας πρωταρχικά μεσω της αποθήκευσης λιπιδίων. Υπάρχουν δυο τύποι λιπώδους ιστού ( ο καφέ και ο λευκός). Τα ”βλαστοκύτταρα εκ λιπώδους ιστού” (adipose-derived stem cells (ASCs) προέρχονται αποκλειστικά απο το λευκό λιπος.

Τα ASCs έχουν αποκτησει μεγαλη δυναμική και ενα εξαιρετικό μέλλον στον τομέα της ιστικής μηχανικής και της αναγεννητικής ιατρικής. Λόγω της ευρείας διαθεσιμότητάς τους και της ικανότητάς τους να διαφοροποιούνται σε οποιονδήποτε τυπο μεσεγχυματογενούς ιστου ( χόνδρος, οστό, μύς, λίπος), έχουν αποκτήσει ενα πολύ μεγάλο φάσμα εφαρμογών (μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, της οστεοαρθρίτιδας, κσαρδιακών νόσων και κυρίως στην αναγέννηση ιστών και την επανορθωτική πλαστική χειρουργική του προσώπου και του μαστού μετά μαστεκτομή).

Οι ιδότητες και η βιολογική συμπεριφορά των βλαστοκυττάρων έχει μελετηθεί εκτενώς in vitro και in vivo και τα επιστημονικά δεδομένα κατηγοριοποιήθηκαν και ανάλογα με το φύλο, το δεικτή μαζας σώματος, την ηλικία, την ανατομική περιοχή λήψης των δοτών.

Το τριχωτό της κεφαλής αποτελεί ξεχωριστή ανατομική και αισθητική μονάδα με εξέχοντα ρόλο στην εμφάνιση και ψυχολογική ανάπτυξη του ανθρώπου. Το δέρμα του τριχωτού διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές σε ιστολογικό και βιολογικό επίπεδο καθώς και ως προς τις ανάγκες θρέψης και φροντίδας του. Τα τριχοθυλάκια αποτελούν εξειδικευμένες βιολογικές και κυτταρικές μονάδες με σκοπό τη δημιουργία, ανάπτυξη και προστασία της τρίχας. Κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου συμβαίνουν πολλές αλλαγές τόσο επιμέρους, στον κύκλο ζωής κάθε τρίχας / τριχοθυλακίου, όσο και στη συνολική εμφάνιση του τριχωτου της κεφαλής.

Τρόπος δράσης:

Η τοπική εφαρμογή βλαστοκυττάρων βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος του τριχωτου και ταυτόχρονα τις συνθήκες ανάπτυξης των τριχοθυλακίων. Βελτιώνοντας το ιστικό μικροπεριβάλλον των θυλακίων, βοηθά στην αποκατάσταση της θρέψης τους, στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας.

Τρόπος εφαρμογής

Η εφαρμογή των βλάστοκυττάρων στο τριχωτό δεν διαφέρει στα βασικά της σημεία απο εκείνη σε οποιοδήποτε αλλο μερος του δέρματος. Ειδικές τροποποιήσεις γίνονται στον ακριβή σχεδιασμό των σημείων έγχυσης καθώς και στην ποσότητα και συγκέντρωση του διαλύματος που χρησιμοποιείται ετσι ωστε να προσαρμόζεται η θεραπεία στις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενούς. Για την αναζωογόνηση του τριχωτου της κεφαλής απαιτούνται συνήθως 4 εφαρμογές με διαστημα 3 εβδομάδων μεταξύ καθε μίας και της επόμενης.

Η Κρυολιπόλυση (διεθνώς γνωστή ως Cryolipo) αναφέρεται στη μέθοδο που χρησιμοποιεί συγκεκριμένες ιατρικές συσκευές για την ανώδυνη και προοδευτική διάλυση του λιπώδους ιστού χρησιμοποιώντας την ψύξη για να επιταχυνθει η απόπτωση των λιποκυττάρων. Αποτελεί την τελευταία γενιά των μεθόδων λιπόλυσης η οποία μειώνει την ανάγκη να καταφύγουμε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης λιπώδους ιστού.

Η αρχή της μεθόδου στηρίζεται στην ελεγχόμενη ψύξη του υποδόριου λίπους προκαλώντας τη σταδιακή απόπτωση του.

Χαρακτηριστικά της μεθόδου:

Σύμφωνα με μελέτες, η κρύο-υποδερματίτιδα (Popsicle Paniculitis) είναι μια δερματολογική κατάσταση που δείχνει ότι η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να καταστρέψει επιλεκτικά το υποδόριο λίπος, αφήνοντας ανέπαφο το δέρμα.

Ειδικά για τις περιοχές με επίμονο τοπικό πρόβλημα που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν ούτε με την πιο εντατική σωματική άσκηση, η μέθοδος της Κρυολιπόλυσης μπορεί να προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην εξάλειψη των λιποκυττάρων σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 28% σε διάστημα τριών μηνών, με μία μόνο θεραπεία.

Η διαδικασία Κρυολιπόλυσης δεν απαιτεί αναισθησία ή χρόνο αποκατάστασης. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης της εργασίας και της άσκησης.

Το σύστημα κρυολιπόλυσης έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την ασφαλή μείωση του λιπώδους ιστού χωρίς να επηρεάζει τους μυς, τα νεύρα, τα οστά και τα άλλα όργανα. Δεν αναφέρονται μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Τοπική ερυθρότητα, μώλωπες και μούδιασμα του δέρματος των περιοχών εφαρμογής παρουσιάζονται, όμως είναι παροδικές και υποχωρούν.

Διεισδύει βαθύτερα στις περιοχές με εντονότερο πρόβλημα, ενώ δρα ηπιότερα σε περιοχές με λεπτό στρώμα λίπους, οδηγώντας σε φυσική γλυπτική του σώματος.

Ο καλύτερος υποψήφιος για Κρυολιπόλυση είναι εκείνος που είναι σε καλή γενική κατάσταση και παρουσιάζει περιοχές με τοπικό λίπος που θα ήθελε να εξαλείψει και δεν θέλει να ακολουθήσει την χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Dr.Dimitrios Karypidis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DR.DIMITRIOS KARYPIDIS 

MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS

READ MORE

iDerma Aesthetic Medicine & Surgery - Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός . Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FRSM, FEBOPRAS, FACS. Πολλαπλή Πιστοποίηση απο τους πλέον σημαντικούς οργανισμούς και συλλόγους παγκοσμίως