fbpx
Blog

της Νικολέτας Ντάμπου

Η αναγεννητική ιατρική έχει κάνει μεγάλη πρόοδο προσφέροντας λύσεις στην αναζωογόνηση προσώπου και σώματος. Η τελευταία θεραπεία με θεαματικά αποτελέσματα στην αντι-γήρανση είναι το ipRF (injectable platelet rich Fibrin) σχετικά με το οποίο θα μας ενημερώσει ο Πλαστικός Χειρουργός Δημήτριος Καρυπίδης.

Συνέντευξη του γνωστού πλαστικού χειρουργού Δημητρίου Καρυπίδη στο Healthweb

Πείτε μας κ Καρυπίδη, τι είναι το ipRF;

Είναι από τις λίγες φορές που έχω την ευκαιρία να μιλήσω για μια θεραπεία που έχει αλλάξει τα δεδομένα στην αισθητική και αναγεννητική ιατρική. Πρόκειται για την εξέλιξη του γνωστού μας prp με τη διαφορά ότι η δράση και η διάρκειά της έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί. Και σε αυτή την περίπτωση, παίρνουμε μια πολύ μικρή ποσότητα αίματος από την οποία συλλέγουμε μετά από κατάλληλη επεξεργασία, ένα συγκεκριμένο τμήμα. Αυτό μετά χορηγείται σε όλες στις στιβάδες δέρματος με μικρή σύριγγα, περίπου όπως η μεσοθεραπεία.

Πώς δρα το ipRF;

Το ipRF είναι ένα στρώμα ενεργοποιημένης ινικής που εκλύει πληθώρα αυξητικών και θρεπτικών παραγόντων στα σημεία που ενίεται για πάνω από μια εβδομάδα, σε αντίθεση με το prp που εκλύει πολύ λιγότερους παράγοντες και για το πολύ 1 ώρα μετά την έγχυση. Δημιουργείται με τον τρόπο αυτό ένα 3D πλέγμα, που ενεργοποιεί ειδικά κύτταρα του δέρματος, τους ινοβλάστες που παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη και τα περισσότερα συστατικά της εξωκυττάριας ουσίας που είναι το θεμέλιο του υγιούς και νεανικού προσώπου. Το ipRF μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ενδυνάμωση των τριχών και της βελτίωση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής με θεαματικά αποτελέσματα.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία, πώς πρέπει να γίνεται και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία διαρκεί 40 λεπτά με μια ώρα, είναι σχετικά ανώδυνη και προηγείται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Συνήθως χρειάζονται 4-5 συνεδρίες σε απόσταση 3-4 εβδομάδες η μία από την άλλη. Το μυστικό βρίσκεται στις συχνές επαναλήψεις που λειτουργούν συμπληρωματικά η μία στην άλλη ενισχύοντας τα αποτελέσματα και την διάρκειά τους όσο καμία άλλη θεραπεία μέχρι στιγμής

Ποια είναι τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει κανείς και πόσο διαρκούν;

Το ipRF χαρίζει ζωντάνια και λάμψη στο δέρμα αποκαθιστώντας την ελαστικότητα και την καλή του υγεία. Η όψη γίνεται πιο ξεκούραστη και τα σημεία την φωτογήρανσης και καταπόνησης του δέρματος από την καθημερινότητα βελτιώνονται αισθητά. Στην ουσία το ipRF αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά που επηρεάζει ο χρόνος χαρίζοντας ξανά την εμφάνιση μιας νεαρότερης ηλικίας. Τα αποτελέσματα αυτής της αναζωογόνησης γίνονται ορατά μετα την 2-3η συνεδρία και διατηρούνται για χρόνια. Μία ή 2 συνεδρίες το χρόνο σαν συντήρηση μπορούν να διατηρήσουν τα αποτελέσματα για ακόμη περισσότερο!

Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι ή προβλήματα με την εφαρμογή;

Το ipRF είναι αυτόλογο, προέρχεται δηλαδή από τον ίδιο τον ασθενή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πιθανότητα για αλλεργία ή αντίδραση στο υλικό. Μικρής έκτασης ερυθρότητα στα σημεία εισόδου της βελόνας και πολύ μικρό ήπιο πρήξιμο μετά την έγχυση είναι πιθανόν να εμφανιστούν αλλά φεύγουν μόνα τους εντός 1 ώρας το πολύ. Η εφαρμογή δεν εμποδίζει από οποιαδήποτε εργασία ούτε χρειάζεται να λάβει ο ασθενής ειδικά μέτρα προστασίας ή φροντίδας κατά την αποθεραπεία. Γενικά η άμεση έκθεση στον ήλιο αμέσως μετα την εφαρμογή αν και δεν απαγορεύεται, καλό θα είναι να αποφεύγεται.

Σε γενικές γραμμές το ipRF είναι μια επαναστατική, νέα θεραπεία που αλλάζει τα δεδομένα στην αναγεννητική ιατρική προσώπου και σώματος συμβάλλοντας θεμελιακά στην αντιγήρανση και ανανέωση των ιστών και του δέρματος.

Source:

https://www.healthweb.gr/synenteykseis/30464-δημήτρης-καρυπίδης-μιλά-για-το-iprf-την-αναγεννητική-ιατρική

Blog

Dr.Dimitrios Karypidis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DR.DIMITRIOS KARYPIDIS 

MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS

READ MORE

iDerma Aesthetic Medicine & Surgery - Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός . Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FRSM, FEBOPRAS, FACS. Πολλαπλή Πιστοποίηση απο τους πλέον σημαντικούς οργανισμούς και συλλόγους παγκοσμίως