Πώς να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τη φωτογήρανση και τις ρυτίδες. Το αντηλιακό δεν αρκεί!

Ήλιος σημαίνει φωτογήρανση και ρυτίδες. Εάν θέλετε να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τη φωτογήρανση και τις ρυτίδες υπάρχει μία μέθοδος για σας.

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και την ευχάριστη ατμόσφαιρα διακοπών, έχουμε την τάση να παραβλέπουμε τις ανεπιθύμητες ενέργειες της έκθεσης στο ήλιο και τις προοδευτικές βλάβες που προκαλεί στο δέρμα.

Η επιδερμίδα είναι πλέον εκτεθειμένη και είναι πιθανό να εκδηλώσει το φαινόμενο της φωτογήρανσης, που έχει αποδεδειγμένα αποδοθεί στην υπεριώδη ακτινοβολία και εμφανίζεται με συμπτώματα όπως απώλεια της ελαστικότητας και σφριγηλότητας, αφυδάτωση και έντονη ξηρότητα, απώλεια λάμψης και τόνωση των ρυτίδων του προσώπου.
Σε σοβαρότερες περιπτώσεις παρατηρούνται τηλεαγγειεκτασίες, ερύθημα, δυσχρωμίες, ηλικιακές κηλίδες (πανάδες) ή και προκαρκινωματώδεις αλλοιώσεις.

Πώς να προστατέψετε το δέρμα σας
Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η προστασία με αντηλιακά, καθώς και η αποφυγή της έκθεσης συγκεκριμένες ώρες. Ωστόσο, η προστασία δεν είναι πάντα αρκετή, γιατί σπάνια είναι συνεχής, παρά τις οδηγίες του ιατρού, κι επειδή οι βλάβες αθροίζονται λόγω της συσσωρευτικής επίδρασης του ηλιακού φωτός στο δέρμα.

Πρόληψη και θεραπεία του προβλήματος

Μικρή βαρύτητα: Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Καρυπίδης εφαρμόζει μια από τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους φωτοανανέωσης προσώπου με τη χρήση φυσικών και αυτόλογων παραγόντων που σκοπό έχουν τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, της ελαστικότητας και σύστασής του, καθώς και την προστασία του από την περαιτέρω συσσώρευση βλαβών. Με την επιστημονική αυτή μέθοδο, που συνδυάζει τη δράση αυξητικών παραγόντων με τις αντιγηραντικές ιδιότητες επιλεγμένων αντιοξειδωτικών και αυτόλογων ουσιών, επιτυγχάνεται σε ποσοστό άνω του 80% εξάλειψη των τονισμένων ρυτίδων, αναζωογόνηση του γερασμένου κουρασμένου προσώπου και ανάδειξη του σφιχτού και λαμπερού νεανικού προσώπου. Κι όλα αυτά με εκπληκτικά μικρό κόστος σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, πολλές φορές αγνώστου προελεύσεως, και με αποτέλεσμα που προστατεύει τόσο την όψη όσο και την υγεία του δέρματος.

Μέτρια βαρύτητα: Εντονότερες ρυτίδες, πάχυνση του δέρματος εστιακά (ηλιακή ελάστωση), μεγαλύτερες ζώνες αφυδάτωσης, πανάδες και διαταραχές μελαγχρώσης ( υπερ- ή υποχρωματισμοί) είναι μερικά συμπτώματα από το επόμενο στάδιο. Ο Δρ. Καρυπίδης σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζει τη συνδυαστική δράση των υπερήχων, των ραδιοσυχνοτήτων και της μικροδερματοαπόξεσης, εντελώς ειδικά για κάθε ασθενή. Παράλληλα, με τη χρήση ειδικών νημάτων σε επιλεγμένες περιπτώσεις, επιτυγχάνεται η δημιουργία πλέγματος (matrix) κάτω από δέρμα που αναπληρώνει την ελαστίνη και το κολλαγόνο και συνεπώς τη νεανικότητα και σύσφιξη του χαλαρού και ρυτιδωμένου δέρματος. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι εντελώς καινούργιες θεραπείες με τη χρήση υαλουρονικού οξέος και Botox© (όπως το animation botox©, το filler lift effect κ.α.) που έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει ο Δρ Καρυπίδης με τα καλύτερα αποτελέσματα και τη μέγιστη πάντα ασφάλεια.

Μεγάλη βαρύτητα: Σε περιπτώσεις που η χαλάρωση του δέρματος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με συντηρητικές μεθόδους, τη θέση παίρνει το χειρουργικό facelift και οι διαφορετικοί τύποι του. Αρχικά έχουν θέση το facelift με ελάχιστες τομές και οι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι (MACS lift) ενώ σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις εφαρμόζονται πιο πολύπλοκες επεμβάσεις με τη χρήση μικροσκοπίου (μικροχειρουργική) και τη μέγιστη μέριμνα για το πιο φυσικό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Τα πλεονεκτήματα
Η εξατομίκευση κάθε θεραπείας ώστε κάθε ασθενής να έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεται και όχι ένα ‘προκατασκευασμένο μενού’ θεραπειών, ο επιστημονικά πιστοποιημένος συνδυασμός θεραπειών και όχι οι επικίνδυνες μονοθεραπείες-‘’θαύμα’’ που δυστυχώς διαφημίζονται συχνά, είναι μερικές μόνο από τις προϋποθέσεις που εγγυώνται ασφάλεια και αποτέλεσμα.
Όσον αφορά το facelift και τη χειρουργική προσώπου ο Δρ. Καρυπίδης είναι από τους πλέον έμπειρους στις ατραυματικές και νεότερες μεθόδους έχοντας εξειδίκευση στις ΗΠΑ, πολυάριθμες εργασίες δημοσιευμένες στα πιο αξιόλογα διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και πολυβραβευμένο κλινικό, ακαδημαϊκό και διδακτικό έργο σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Για πληροφορίες και ραντεβού: iDerma, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Ακρόπολη, τηλέφωνο:  210 9220999.

O Δρ Δημήτριος Καρυπίδης είναι Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Διδάσκων και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας και στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London αντιστοίχως. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία με κορυφαίες διακρίσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και εκπαιδεύτηκε ειδικότερα στην αποκατάσταση του μαστού, τη ρινoπλαστική, το facelift, την λιπομεταφορά και τις νέες μεθόδους αντιγήρανσης και λιπογλυπτικής.

 

http://omorfamystika.gr/antiage/πώς-να-προστατέψετε-την-επιδερμίδα-σα-2/